Kassa

Liftinstituut waarschuwt hondenbezitters

11-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lift.jpg
Mensen die met hun hond een lift instappen, moeten goed uitkijken. Het komt steeds vaker voor dat de hondenbezitter en de hond worden gescheiden door de liftdeuren. Dit jaar liep het in één geval slecht af, zo stelt het Liftinstituut woensdag. Een vrouw uit Capelle aan den IJssel die haar hond wilde redden, viel samen met het dier in de liftschacht.
Riem gebroken
In drie andere gevallen liep het net goed af met honden. Door de riem op tijd te breken, werd voorkomen dat de hond door de omhooggaande lift werd opgehangen.
Korter aanlijnen
Hondenbezitters moeten hun hond korter aanlijnen als ze met de lift gaan, zo adviseert het Liftinstituut. ,,De meeste sensoren van liftdeuren merken de hondenriem niet op. Sterker nog: als de lift naar boven vertrekt, kan de hondenriem zorgen voor ontgrendeling van de liftdeuren, waardoor een bijzonder gevaarlijke situatie ontstaat'', zo zegt Koos van Lindenberg, veiligheidskundige bij het Liftinstituut. ,,Nieuwe detectiesystemen en veiligheidsvoorzieningen moeten dit soort incidenten voorkomen. Maar innovatie kost tijd. Daarom hebben we nu een pictogram ontwikkeld dat iedereen in de lift wijst op het belang van kort aanlijnen.''
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!