Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Lidl staakt verkoop plastic wegwerpartikelen

4 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
lidl-930x520
Lidl stopt eind volgend jaar met de verkoop van plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, wegwerpbekertjes en wattenstaafjes met een plastic steeltje. De supermarktketen wil die producten in alle Nederlandse filialen vervangen door artikelen van alternatieve materialen, zoals bamboe of papier.

Afspraken over verminderen zwerfafval

Bij branchevereniging Centraal Bureau voor de Levensmiddelen is vooralsnog niet bekend dat andere supermarkten plastic wegwerpartikelen uit de schappen halen. Grootgrutters hebben wel sectorbrede afspraken gemaakt om zwerfafval te verminderen, maar die zijn toegespitst op verpakkingen. ,,Die afspraken gaan niet tot op het niveau van wattenstaafjes'', aldus een woordvoerster.
De laatste tijd is de publieke en politieke verontwaardiging over plastic zwerfvuil flink aangezwollen, nu de schadelijke gevolgen voor het milieu en de gevaren voor de voedselketen duidelijker worden. De Europese Commissie kondigde daarom in mei aan plastic artikelen voor eenmalig gebruik volledig te willen verbieden. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!