Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lichte stijging verwacht voor hypotheekrente

30-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek 930 520
De hypotheekrente voor een rentevaste periode van tien jaar of langer gaat in de loop van dit jaar waarschijnlijk weer licht omhoog. Dat voorspelt hypotheekadviesketen De Hypotheker.

'ECB gaat beleid aanpassen'

Dat de hypotheekrente nu al zo lang erg laag is, komt vooral door het beleid dat de Europese Centrale Bank (ECB) al een paar jaar voert om de economie en inflatie de eurozone te stimuleren. Kenners denken echter dat de ECB dit beleid later dit jaar gaat afbouwen.
,,Als de economische groei aanhoudt, gaat de ECB naar alle waarschijnlijkheid na september deze stimuleringsmaatregelen gefaseerd terugschroeven of helemaal stopzetten'', zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker. De zogeheten korte hypotheekrente zal onder invloed van de lage inflatie naar verwachting tot in 2019 nog wel vrijwel stabiel blijven. Het gaat dan om een rentevaste periode van bijvoorbeeld vijf jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!