Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Liander installeert miljoenste 'slimme meter'

25-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektriciteit energie elektriciteitsmast 930 x 520
Netbeheerder Liander installeert vrijdag de miljoenste zogenoemde slimme meter, een digitale elektriciteitsmeter waarmee de kosten van stroom aanzienlijk kunnen dalen. Op het adres in IJmuiden plaatst de grootste netbeheerder van Nederland ook een slimme gasmeter. Liander verwacht volgens een woordvoerder tot 2020 in totaal 5 miljoen slimme meters bij particulieren te plaatsen.
Op afstand afleesbare meter
Met een slimme meter kan de energieleverancier op afstand het gas- en elektriciteitsverbruik aflezen. Klanten krijgen zesmaal per jaar te horen hoeveel ze verbruiken. Op termijn maakt de nieuwe meter het mogelijk om energie per kwartier af te rekenen, waardoor huishoudens flink kunnen besparen. Die kunnen eerder ingrijpen in het energieverbruik. Alle huishoudens krijgen in de komende jaren een apparaat aangebonden van hun netbeheerder. Dat gebeurt per regio. Wie buiten het installatieschema om een slimme meter wil hebben, betaalt daarvoor 70 euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!