Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

LHBTIQ+-jongeren worden vaker gepest op school

16-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
Scholieren 1127
Volgens onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht, krijgen LHBTIQ+-jongeren vaker te maken met pestgedrag op school; ook door leerkrachten. Ministers zullen in gesprek gaan met jongeren en scholen.
Deze bevindingen zijn onlangs verschenen in het tijdschrift Journal of Adolescent Health. "Het is het eerste onderzoek met landelijk representatieve gegevens over de ervaringen met pestgedrag van lhbt-scholieren in Nederland", vertelt onderzoeker Tessa Kaufman. 
Het onderzoek bestond uit 30.000 jongeren die meededen, verspreid over 136 middelbare scholen. Hieruit blijkt dat deze jongeren vaker te maken krijgen met pestgedrag. Opvallend is dat dit niet alleen door klasgenoten komt, maar ook door personeel zoals leerkrachten. 

Meer inzet van scholen nodig

Volgens Kaufman zouden scholen meer inzet moeten tonen in het voorkomen van pestgedrag, door de jongeren bijvoorbeeld voor te lichten. Ook aangeven op welke manier en waar zij terechtkunnen om pestgedrag aan te geven zou belangrijk zijn voor het welzijn van de scholieren. 

Ministers gaan in gesprek met scholen

Onderwijsminister Arie Slob en zijn collega Ingrid van Engelshoven hebben laten weten enorm te zijn gesprokken van de uitkomsten van het onderzoek. Zij zullen in gesprek gaan met jongeren, leraren en schoolbesturen. 
27 september begint de week tegen pesten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!