Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Leveringsproblemen bij Audi

30-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-stuur_09.jpg
De Duitse autofabrikant Audi kampt met vertragingen oplopend tot een halfjaar bij de aflevering van nieuwe auto's. Dit komt doordat toeleveranciers de aangetrokken vraag niet bij kunnen benen, aldus een woordvoerder van Audi donderdag.
De levertijd voor een nieuwe Audi is normaal gesproken ongeveer twee maanden. Door tekorten aan bepaalde onderdelen, kan daar in voorkomende gevallen nog eens zes maanden bovenop komen. Het gaat daarbij om populaire modellen zoals de 2.0TDI-series.
,,We maken dit jaar wereldwijd meer dan 1 miljoen auto's, de toeleveranciers moeten daarin mee. Sommigen hebben problemen om bepaalde zaken te leveren'', aldus de woordvoerder. Zo is bijvoorbeeld de accu voor het zogeheten start-stopsysteem voor een paar Audi-series niet leverbaar. Volgens de woordvoerder is er door de grote vraag naar bepaalde modellen ,,druk op de productiecapaciteit''.
Klanten die al een Audi besteld hadden waarvan niet alle onderdelen leverbaar zijn, hebben te horen gekregen dat zij tot een halfjaar langer op hun bolide moeten wachten.
,,Op dit moment doen we er alles aan om de onderdelen alsnog geleverd te krijgen, we zetten alles op alles'' verzekert de woordvoerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!