Kassa

Levenseindekliniek kan vraag niet aan

27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Handen 930x520
Met advertenties in vakbladen en informatiestands op beurzen en congressen wil de Levenseindekliniek tientallen artsen en psychologen werven. De kliniek kan het toenemend aantal aanvragen om euthanasie niet aan. Er werken nu 59 artsen, dat aantal moet volgens de kliniek worden verdubbeld.

Binnen kaders van de wet

,,Wij willen voorkomen dat er bij ons wachtlijsten ontstaan en mensen in nood onnodig moeten wachten´´, aldus een woordvoerster. De Levenseindekliniek vindt dat iedereen die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt euthanasie moet kunnen krijgen binnen de kaders van de wet.

Dit jaar 2500 naar kliniek

,,In de eerste negen maanden van dit jaar hebben we 1862 hulpaanvragen ontvangen. Als het in dit tempo doorgaat, zijn dat er over heel dit jaar ongeveer 2500.'' Vorig jaar waren het er 1800.
Artsen die voor de Levenseindekliniek aan de slag gaan, werken in hun eigen regio samen met een verpleegkundige in ambulante teams. Ze doen dit doorgaans naast hun eigen huisartsenpraktijk. Ze worden bijgestaan door het Expertisecentrum Euthanasie. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerard van tol
gerard van tol27 okt. 2017 - 15:19

Ik verbaas me hier helemaal niet over, het beleid van de regeringen onder aanvoering van Rutte is er al jaren op gericht om elke levensvreugde bij ouderen weg te nemen. Tijd voor een praatje door de zorgverlener is wegbezuinigd, goede zorg is tot een minimum wegbezuinigd en ga zo nog maar eventjes door. Dus wat blijft er over voor deze eenzaam gemaakte mensen een fatsoenlijke manier om er een eind aan te maken, helaas is dat ook al door bezuinigingen getroffen. Maar er is een troost, het voornemen is om leidinggevenden van dit soort instellingen toch een hoger salaris te geven. Ja je moet die uitgerangeerde politieke vriendjes toch een leuk baantje kunnen aanbieden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!