Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Lettertjes voedsel-etiket moeten groter'

22-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt3_13.jpg
Letters op voedsel-etiketten moeten minstens even groot zijn als in boeken en kranten. Daarvoor pleit consumentenorganisatie foodwatch . Die vindt ook dat voedsel-etiketten ,,eerlijker'' moeten.
15 puntenplan
De organisatie heeft een actieplan opgesteld met daarin vijftien punten waarop etiketten op voedingsproducten moeten verbeteren. De organisatie roept minister Edith Schippers van Volksgezondheid donderdag op dit plan uit te voeren.
'Niet mooier voorstellen op foto's'
Zo wil foodwatch een verbod op afbeeldingen die het product mooier of beter voorstellen dan het is. Ook wil de organisatie dat op een etiket duidelijk staat hoeveel van een aangeprezen ingrediënt in het product zit. Nu kan het voorkomen dat een product dat 'bospaddenstoelensoep met cantharellen' heet, bij nadere inspectie slechts 0,1 procent cantharellen bevat.
'Belofte minister Schippers'
De organisatie verwijst naar een belofte van minister Schippers in 2013 om een actieplan tegen misleidende marketing te maken. ,,We hebben nog geen plan gezien'', aldus een woordvoerster. De organisatie vindt het tijd dat de belofte wordt waargemaakt.
De voedselorganisatie wil dat de minister strengere wettelijke eisen invoert, maar ook dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) harder ingrijpt. Om de actie kracht bij te zetten heeft foodwatch een petitie opgesteld. Mensen kunnen deze petitie op de website van de organisatie tekenen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!