Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Let op: valse belastingaanslagen in omloop

28-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
547 keer bekeken
  •  
nepaanslag 930
Het Hoogheemraadschap Delfland waarschuwt dat er in Den Haag valse belastingaanslagen voor de waterschapsbelasting bij mensen worden thuisbezorgd. De nepaanslag lijkt verstuurd door de Regionale Belasting Groep (RBG), maar is dat niet.

Nepaanslag te herkennen aan IBAN

De valse exemplaren wijken af van de echte aanslagen die de RBG dezer dagen ook verstuurt. Bij de nepaanslag begint het rekeningnummer waarop geld ten name van de directeur der Gemeentebelastingen, Den Haag moet worden overgemaakt met IBAN NL47.... Het correcte IBAN-nummer van de RBG is NL21 NWAB 0636 7516 78 op naam van de Regionale Belasting Groep.

Inwoners trokken aan de bel

Betaal deze aanslag niet en neem contact op met de Regionale Belasting Groep (RBG) die deze belasting int, adviseert het hoogheemraadschap. Het telefoonnummer is 088 291 10 00 . De RBG is de nepaanslagen op het spoor gekomen door vragen van inwoners. Tot nu toe lijkt het erop dat deze nepaanslagen alleen op adressen waar ouderen wonen zijn bezorgd. bronnen: ANP/ HH Delfland
Bekijk het voorbeeld van de nepaanslag:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

tenormin
tenormin28 feb. 2018 - 17:55

De echte rekeningen heb ik al binnen. Wordt bij mij automatisch afgeschreven, dus als ik al zoiets zou ontvangen, kan het niet kloppen.

jhogaarts
jhogaarts28 feb. 2018 - 17:09

zeker geen bericht gekregen op mijn overheid .nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!