Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Let op: ook bij cv-onderhoud geldt verlaagd BTW-tarief!

19-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
195x90_verwarming_01.jpg
Na onze uitzending van 5 april over het verlaagde BTW-tarief voor onderhoud aan woningen, kwamen er op de redactie tientallen mailtjes binnen van klagende consumenten. Volgens hun CV-onderhoudsbedrijf hebben zij géén recht op een lagere rekening.
Tarieven
In onze uitzending van vijf april praatten we over het tijdelijk lage zesprocents BTW-tarief voor onderhoud in woningen. Dat betekent dat de rekening voor consumenten in 2013 (vanaf maart) en 2014 (gehele jaar)lager uitvalt. Het gedeelte van de rekening dat over arbeidsloon gaat, valt onder het lage BTW-tarief van 6%. Het gedeelte van de rekening dat materiaalkosten betreft, valt onder het normale BTW-tarief van 21%.
Argumenten
Uit de reacties die op de redactie binnenkwamen, blijkt dat bedrijven allerlei argumenten noemen om níet het verlaagde BTW-tarief in rekening te brengen. Die argumenten legden we voor aan brancheorganisatie UNETO-VNI. Die benadrukt dat over onderhouds-, service- en all-incontracten en -abonnementen van maart 2013 tot eind 2014 over het gedeelte arbeidsloon gewóón 6% BTW moet worden berekend, afhankelijk van het type contract. Als bedrijven dit in eerste instantie niet hebben gedaan, kan het juiste tarief later worden verrekend met de Belastingdienst en terugbetaald aan de consument. Hier lees je de uitgebreide vragen-en-antwoorden tussen Kassa en UNETO-VNI. Lees hier de reactie die UNETO-VNI publiceerde naar aanleiding van onze eerste uitzending over het verlaagde BTW-tarief.
In dit document van UNETO-VNI lees je de btw-regels bij onderhoudscontracten van cv-ketels.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!