Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Let op: ondersteuning oude versies Internet Explorer stopt!

08-08-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_internetexplorer_01.jpg
Heb je Windows op je computer en maak je gebruik van Internet Explorer om te internetten? Lees dan verder, want Microsoft heeft aangekondigd te stoppen met het bieden van ondersteuning voor oudere versies van deze browser.
Per 12 januari 2016 gaat Microsoft alleen nog ondersteuning bieden voor de meest actuele versie van Internet Explorer. Dat betekent dat er vanaf dat moment ook geen updates meer voor oudere versies van IE worden geleverd. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt op hun blog.
Waarom zou je overstappen?
Een oudere browser kan vatbaar zijn voor veiligheidslekken. Daarom is het goed om altijd te zorgen dat je software up-to-date is. Daarmee voorkom je de kans dat schadelijke software via je browser je computer binnendringt. Daarnaast is een nieuwe versie van Internet Explorer ook een stuk sneller en is deze beter in staat om samen te werken met apps.
Wat moet je doen?
Als je nu nog gebruik maakt van een oude versie van Internet Explorer, update deze dan naar de meest recente versie. Hieronder zie je welke versie je moet hebben om nog updates en ondersteuning bij problemen te ontvangen. Een update naar, bijvoorbeeld, Internet Explorer 9, 10 of 11 minimaliseert ook de veiligheidsrisico's. 
Windows Vista SP2 >> Internet Explorer 9
Windows Server 2008 SP2 >> Internet Explorer 9
Windows 7 SP1 >> Internet Explorer 11
Windows Server 2008 R2 SP1 >> Internet Explorer 11
Windows 8.1 >> Internet Explorer 11
Windows Server 2012 >> Internet Explorer 10
Windows Server 2012 R2 >> Internet Explorer 11
Wat kost een nieuwe versie?
Overstappen naar de meest recente van het besturingssysteem van Microsoft is gratis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!