NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Let op klonen bij afsluiten basisverzekering'

21 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuten
930x520 geld
De Consumentenbond waarschuwt consumenten voor 'kloonpolissen': zorgverzekeringen van dezelfde verzekeraar die precies dezelfde zorg dekken, maar die een andere naam en ook een ander prijskaartje hebben. Volgens de bond is hierdoor sprake van een schijnkeuze.

Flinke prijsverschillen tussen polissen

Uit een vergelijking tussen de tientallen polissen voor de basisverzekering constateert de Consumentenbond dat soms flinke prijsverschillen bestaan tussen polissen die qua dekking, gecontracteerde zorgverleners en vergoedingspercentages in niets verschillen. Er kunnen wel verschillen zijn op het gebied van service. Dan gaat het bijvoorbeeld om de manier van communiceren: post of e-mail.

Grootste verschil bij CZ

Het grootste verschil vond de Consumentenbond bij CZ. De zorgkeuzepolis kost 122,60 euro. Bij OHRA, dat ook onder CZ valt, kost dezelfde polis 107,95 euro. De OHRA-klanten krijgen 8 procent korting omdat ze de polis online aanschaffen.

Ook kloonpolissen bij Achmea en VGZ

Ook Achmea en VGZ hebben volgens de bond kloonpolissen. Bij Menzis vonden de onderzoekers nauwelijks prijsverschil. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!