Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Lenen bij DSB-dochters nog steeds mogelijk'

18-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
dsb_bank_scheringa_11.jpeg
De Consumentenbond is verbaasd dat failliete DSB-dochters nog steeds in de lucht zijn. Vier maanden na het faillissement van DSB Bank blijkt het nog steeds mogelijk bij Frisia.nl, Becam, Postkrediet.nl en Lenen.nl een lening af te sluiten, meldt het AD donderdag op basis van eigen onderzoek.
Dat Postkrediet.nl bijvoorbeeld nog steeds in bedrijf is, kan omdat de leensite nu samenwerkt met buitenlandse financiers, citeert de krant een adviseur van de financiële dienstverlener. Maar na een faillissement behoren ook alle online-loketten te sluiten, reageert de Consumentenbond. Volgens de bond is het van belang dat na een faillissement er geen nieuwe gedupeerden bijkomen. ,,Wij gaan ervan uit dat de curatoren ervoor hebben gezorgd dat de verkooppraktijken van DSB en daaraan gelieerde clubs aan alle regels voldoen'', zegt een woordvoerster van de bond. DSB-curatoren Rutger Schimmelpenninck en Joost Kuiper hopen de DSB-dochters nog steeds te gelde te maken. Ze zoeken een koper voor deze leensites ten behoeve van de schuldeisers, bevestigt een woordvoerder van de curatoren.
Schimmelpenninck zegt dat het om bedrijfjes gaat van tussenpersonen die destijds door DSB zijn overgenomen. Het is volgens hem normaal dat die na het faillissement van de bank kunnen doordraaien. De sites voldoen volgens de curatoren bovendien aan alle regels. Lenen bij DSB Bank zelf is niet meer mogelijk.
De Consumentenbond roept niettemin de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op erop toe te zien dat deze dochterbedrijven zolang ze nog in bedrijf zijn aan alle regels voldoen ,,ook waar het gaat om de zorgplicht van de aanbieders naar consumenten toe.''  GroenLinks wil dat minister Wouter Bos van Financiën zo snel mogelijk ingrijpt en de activiteiten van de DSB-dochters stillegt. De partij vindt het ,,absurd'' dat ze nog altijd doorgaan met leningen die door consumenten nauwelijks te dragen zijn. ,,Er zijn al genoeg gedupeerden'', zegt Kamerlid Kees Vendrik. ANP

Meer over:

lenen, diginieuws, dsb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!