Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Leiden krijgt hospice voor jongeren

09-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts_09.jpg
In de binnenstad van Leiden komt een hospice voor jongeren. De stichting Xenia hoopt in 2012 de deuren te openen, zei een woordvoerster vrijdag. In het hospice is plaats voor zes jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar, die daar zorg op maat kunnen krijgen. Xenia zegt dat jongeren en jong volwassenen met een levensbedreigende ziekte bijzondere aandacht nodig hebben omdat ze vaak behoefte blijven houden om zelfstandig te zijn. Vaak is dat thuis niet mogelijk. Xenia zegt dat het het eerste hospice in Nederland is voor jongeren.
Behalve hulp van vrijwilligers komt er in het hospice ook een professionele verpleegkundige staf te werken. In het huis is niet alleen plaats voor jongeren in een terminale fase, maar ook voor patiënten in de fase daarvoor die toch al bijzondere hulp nodig hebben. Nederland kent al hospices voor kinderen tot 16 jaar en hospices voor volwassenen.
Via het studentenwoonbureau SLS Wonen is er een pand gevonden. Ook de gemeente Leiden ondersteunt het intitiatief. Xenia is nu druk bezig om het benodige geld bij elkaar te krijgen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!