Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Lego blijft op alle fronten groeien

1 mrt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
lego930x520
Lego heeft afgelopen jaar hoge ogen gegooid met onder meer Star Wars-ruimteschepen. Maar ook bouwdozen met alledaagse thema's, zoals brandweer en politie, lopen nog steeds als een trein. De Deense fabrikant van speelgoedsteentjes zag de omzet met een kwart toenemen tot omgerekend 4,8 miljard euro.
Die groei was voor een deel te danken aan wisselkoerseffecten. Maar in lokale valuta's namen de verkopen nog altijd met bijna een vijfde toe, blijkt uit het dinsdag gepubliceerde jaarverslag. De nettowinst steeg met bijna een derde tot omgerekend 1,2 miljard euro.
Waar concurrenten als Mattel en Hasbro zuchten onder de groeiende populariteit van spelcomputers, speelt Lego daar juist handig op in. Afgelopen najaar kwam Lego Dimensions op de markt, speelgoed dat beide werelden samenbrengt. Het is volgens topman Jørgen Vig Knudstorp nu al een succes. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!