NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Leerlingen met ernstige handicaps krijgen meer hulp

30 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Handicap school leerling

De zorg op school voor kinderen met meerdere ernstige beperkingen moet overzichtelijker worden. Gemeenten moeten verantwoordelijk worden voor die zorg en de verschillende potjes daarvoor bundelen, vindt het kabinet. Tot dat is geregeld, komt er 5 miljoen euro op tafel om tegen te gaan dat deze kinderen hulp mislopen.

Leerlingen met een zogeheten ernstige meervoudige beperking moeten nu vaak een beroep doen op allerlei fondsen en budgetten om op school de hulp te krijgen die ze nodig hebben. Soms verdwalen scholen en ouders in dat oerwoud en zien ze ondersteuningsgeld over het hoofd. Er gaat hoe dan ook veel tijd en energie verloren.

Afstemmingsproblemen

Tot het overal zover is, trekt De Jonge 5 miljoen uit om afstemmingsproblemen en administratieve rompslomp tegen te gaan. Deskundigen gaan scholen de weg wijzen naar de beschikbare potjes voor hulp aan deze kinderen. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!