Kassa

Leen Bakker hoeft hoogslapers niet te leveren

02-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930hoogslaper_leenbakker
Leen Bakker hoeft een hoogslaper die per ongeluk op de website voor 24 euro werd aangeboden, niet voor die prijs te leveren. Juridisch adviesbureau Aliter Melius, dat namens honderden klanten een kort geding had aangespannen tegen de meubelverkoper, laat weten dat het van de rechter geen gelijk heeft gekregen.
90 procent korting
De hoogslaper, die normaal gesproken 319 euro kost, werd eind juli door een fout met meer dan 90 procent korting aangeboden. Zeker nadat berichten daarover op social media waren verschenen, kreeg het bedrijf een paar duizend bestellingen binnen. Leen Bakker gooide het op een technische fout en annuleerde al die orders.
Bodemprocedure
De rechter liet de deur nog wel op een kier voor mensen die het bed besteld hebben voordat op grote schaal op Facebook en Twitter werd gedeeld dat het om een prijsfout ging. Aliter Melius gaat in overleg met die relatief kleine groep om te bepalen of een bodemprocedure zin heeft. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

geensaus
geensaus4 okt. 2017 - 12:22

Natuurlijk. Je moet wel erg hebberig zijn om om zoiets een rechtzaak te beginnen. En dan heb je ook nog zoiets als gezond verstand.

snuffelbaard
snuffelbaard2 okt. 2017 - 17:37

Terecht en maar goed ook. Stel dat jij zo'n fout maakt en men houdt je er aan, toch ook niet leuk?

tenormin
tenormin2 okt. 2017 - 14:42

Prima dat Leen Bakker van de rechter gelijk heeft gekregen. Lijkt mij dat de meeste mensen wel aan hun "water" voelden dat de prijs te mooi was om waar te zijn en het toch probeerden. 'k Heb er een woord voor: hebberig. Wat dat betreft lijken al die mensen die recht dachten te hebben op die hoogslaper wel op politici. Alleen, helaas, die nemen/krijgen het.

manwijf
manwijf2 okt. 2017 - 13:54

Ook al is het naïef om te denken, dat je voor deze prijs een bed aan kunt schaffen, toch had ik stiekem gehoopt op iets meer. Al was het maar om dat ongebreidelde liegen in reclames eens aan banden te leggen. Hier mogen dan veel bijdehante mensen rondwaren, niet iedereen is even slim. Er zijn bovendien ook nog veel gevallen, waarbij het helemaal niet zo duidelijk is dat het om onzin en onwaarheid gaat. Op het moment dat het niet meer gaat om VERleiden, maar om MISleiden mogen ze van mij ingrijpen.

tijger1
tijger12 okt. 2017 - 13:21

Alleen due advocaat heeft weer verdiend. 

simon55
simon552 okt. 2017 - 12:56

Al die kneuzen die dachten dat ze dit bed konden kopen voor die prijs , zijn van de pot gerukt. n Normaal mens kan weten dat t niet klopte.

Guus53
Guus532 okt. 2017 - 12:49

Volkomen terecht!

vrijmark
vrijmark2 okt. 2017 - 11:49

Gerechtigheid

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!