Kassa

Leden Bondgenoten tegen pensioenakkoord

15-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_359x210_55.jpg
Ook de leden van FNV Bondgenoten wijzen het pensioenakkoord af. In het door de bond gehouden referendum stemde ruim 96 procent tegen het akkoord dat vakbeweging, werkgevers en kabinet in juni sloten.
Bond fel tegen akkoord
Dit heeft voorzitter Henk van der Kolk maandag in Utrecht bekendgemaakt. De leden steunen daarmee de opstelling van de bond, die fel tegen het akkoord is. Van de leden heeft ruim een vijfde, 22,7 procent, zijn stem uitgebracht.

Negatief

Bondgenoten had het akkoord negatief voorgelegd aan zijn leden. In dat akkoord is afgesproken dat de AOW-leeftijd in 2020 omhoog gaat van 65 naar 66 jaar en vervolgens wordt gekoppeld aan de toenemende levensverwachting. Bondgenoten is fel tegen omdat het voor mensen met lagere inkomens ondoenlijk wordt eerder te stoppen met werken.
Andere vakbonden
Binnen de FNV is Bondgenoten niet de enige vakbond die moeite heeft met het akkoord. Ook ambtenarenvakbond Abvakabo heeft er problemen mee. De leden daarvan spreken zich in september uit.
De referenda zijn overigens niet bindend, bovendien hebben Bondgenoten en Abvakabo samen 45 procent van de stemmen in de federatieraad, wat geen meerderheid is.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!