Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Le Maire uit kritiek op cryptoplan Facebook

17 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
crypto currency 930
Facebook wil een eigen cryptomunt lanceren. Volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire kan dit niet doorgaan in de vorm die de social-mediagigant tot nu toe heeft voorgesteld.
Eerder liet Le Maire al weten dat de cryptoplannen hoog op de agenda staan van de topontmoeting van de zogeheten G7-landen. De ministers van Financiën uit de G7-landen willen met name voorkomen dat de libra de plek inneemt van de reguliere valuta's. Dat liet Le Maire blijken in een interview met de Italiaanse dagblad 'Corriere della Sera'.
De plannen van Facebook om een eigen cryptomunt in te zetten, de libra, oogstte al veel kritiek. De kritiek ging vooral over de financiële stabiliteit die ermee ondermijnt zou worden. Dat waarschuwde de Amerikaanse Federal Reserve onlangs. Ook zou de munt kunnen zorgen voor mogelijkheden tot witwassen en het financieren van misdaad. Daarnaast blijkt regelmatig dat Facebook ook geen al te beste reputatie heeft op vlak van privacy. ANP

Meer over:

, , , , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!