Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Lastenverzwaring klimaatplannen blijft fors'

19 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Energielabel 930 520
Verzachtende maatregelen van het kabinet na alle ophef over de torenhoge energierekening pakken positief uit voor burgers, maar zijn volgens De Telegraaf een doekje voor het bloeden. Nederlanders gaan er straks niet 1,5 maar 1,4 procent op achteruit met het klimaatbeleid.
Uit doorrekeningen van het Centraal Planbureau blijkt dat het kabinet wil gaan sleutelen aan de belastingen op energie. Voor de burger wil het kabinet de belastingkorting met 78 euro verhogen. De aanpassing aan het klimaatakkoord betekent echter niet dat het maatregelenpakket financieel goed uitpakt voor burgers, want onderaan de streep staat er nog steeds een forse lastenverzwaring.

Klimaatbeleid

In totaal rekent het kabinet door de ommezwaai op een lastenverlichting van 700 miljoen euro voor burgers. Het totale klimaatbeleid betekent nog altijd een lastenverzwaring van 2,4 miljard euro. Bedrijven krijgen een rekening van 2,3 miljard euro voor hun kiezen en gaan door de aanpassingen van het kabinet aan het pakket van Nijpels maximaal 700 miljoen meer betalen. 
Bronnen: ANP & De Telegraaf 

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!