NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Langer wachten na gevaarlijk rijexamen

22 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
rijles rijschool afrijden cbr rijbewijs 930
Mensen van wie het rijexamen wordt afgebroken omdat ze een gevaar voor zichzelf, de examinator en het overige verkeer vormen moeten voortaan minimaal zes weken wachten tot ze opnieuw praktijkexamen kunnen doen. Dat laat het CBR weten.
In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 1679 rijexamens afgebroken vanwege verkeersgevaarlijk gedrag. Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) verwacht dat de kandidaat minimaal zes weken nodig heeft om het ,,gewenste gedrag" aan te leren door meer lessen te volgen.

Stuntaanbiedingen

Op internet wemelt het van de stuntaanbiedingen om na tien tot vijftien lessen examen te doen. ,,Wij gaan er vanuit dat 38 lessen nodig zijn om het praktijkexamen af te leggen", zegt een woordvoerster van het CBR.

Steuntje in de rug

Met de maatregel wil de organisatie goedwillende rijscholen een steuntje in de rug geven. ,,Ook willen we een signaal afgeven aan de omgeving van de kandidaat om goed voorbereid het examen in te gaan", aldus de zegsvrouw.

Slagingspercentage gestegen maar toch laag

Het gemiddelde slagingspercentage voor het rijexamen is in de afgelopen jaren weliswaar iets gestegen, maar ligt met 50 procent toch laag, zegt het CBR. ,,Door een goede voorbereiding op het examen kan dit percentage hoger worden." ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!