Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Langer vastzetten hypotheekrente in trek

16-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek 1127
Een hypotheek waarin de rente voor langere periode vaststaat wordt steeds populairder voor huizenkopers. Drie op de vier zet hun hypotheekrente voor een periode van twintig of dertig jaar vast. De huizenkopers profiteren van de steeds verder dalende rentestanden.  Dat meldt De Hypotheker. Vorig jaar daalde de rentestanden verder. 
Bijna de helft van alle huizenkopers (46 procent) kiest voor een rentevaste periode van twintig jaar. Vijf jaar geleden was dat nog een kwart. Voor een rentevaste periode van dertig jaar wordt ook steeds vaker gekozen. Bijna een op de vier (24 procent) ten opzichte van negen procent drie jaar geleden.

Stabielere maandlasten

Doorgaans stijgen de kosten naarmate je de hypotheek voor een langere periode vastzet. Door de felle concurrentiestrijd tussen hypotheekverstrekkers worden prijsverschillen tussen de verschillende termijnen echter steeds kleiner. Daarom kiezen veel huizenkopers om de hypotheek vast te zetten voor een langere periode met stabielere maandlasten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!