NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Langer vastzetten hypotheekrente in trek

16 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
hypotheek 1127
Een hypotheek waarin de rente voor langere periode vaststaat wordt steeds populairder voor huizenkopers. Drie op de vier zet hun hypotheekrente voor een periode van twintig of dertig jaar vast. De huizenkopers profiteren van de steeds verder dalende rentestanden.  Dat meldt De Hypotheker. Vorig jaar daalde de rentestanden verder. 
Bijna de helft van alle huizenkopers (46 procent) kiest voor een rentevaste periode van twintig jaar. Vijf jaar geleden was dat nog een kwart. Voor een rentevaste periode van dertig jaar wordt ook steeds vaker gekozen. Bijna een op de vier (24 procent) ten opzichte van negen procent drie jaar geleden.

Stabielere maandlasten

Doorgaans stijgen de kosten naarmate je de hypotheek voor een langere periode vastzet. Door de felle concurrentiestrijd tussen hypotheekverstrekkers worden prijsverschillen tussen de verschillende termijnen echter steeds kleiner. Daarom kiezen veel huizenkopers om de hypotheek vast te zetten voor een langere periode met stabielere maandlasten. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!