Kassa

Lange rijen reizigers door foute planning NS

16-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_Sprinter_01.jpg
Bij het station in Weert staan zaterdag honderden reizigers te wachten tot ze in een van de bussen kunnen stappen die dit weekend de treinen tussen Weert en Eindhoven vervangen. Op sociale media wordt flink geklaagd. Mensen zeggen dat ze tussen 1 en 2 uur staan te wachten en dat er lang niet genoeg bussen zijn.
Lange rijen
De NS bevestigt dat er lange wachtrijen staan in Weert en zegt een fout te hebben gemaakt in de planning van het vervangende busvervoer. ,,Er is een tekort aan bussen. We hebben dat niet goed ingeschat", aldus een woordvoerster. De NS is volgens haar druk bezig extra bussen te regelen, niet alleen voor zaterdag maar ook voor zondag. Tussen Weert en Eindhoven rijden dit weekend geen treinen in verband met werkzaamheden aan het spoor.
Overlast
De politie in Weert is erbij geroepen om de stroom wachtenden in banen te leiden, nadat een melding was binnengekomen over overlast. Mogelijk dat de NS onder de reizigers koffie, thee of water gaat uitdelen, maar dat kon de NS-woordvoerster nog niet met zekerheid zeggen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!