Kassa

Langdurige zorg voor zware psychische problemen

  •  
16-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zorg op afstand
Mensen met levenslange psychische problemen moeten in de toekomst meer zekerheid krijgen. De regering wil de wet zó wijzigen, dat mensen die permanent toezicht of permanente psychische zorg nodig hebben, net zo worden behandeld als mensen met bijvoorbeeld een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Niet alleen weten ze dan beter waar ze op de lange termijn aan toe zijn, maar dan kan er ook makkelijker een plan worden gemaakt voor mensen met meerdere beperkingen. Met een wetswijziging wil staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) deze groep mensen onder de Wet langdurige zorg laten vallen. Het gaat naar verwachting om zo'n 10.000 mensen.

2021

Volgens Blokhuis is de wetswijziging bedoeld voor ,,kwetsbare mensen die het echt niet hebben getroffen in hun leven. Deze patiënten en hun naasten hebben al genoeg zorgen. Met op lange termijn meer zekerheid over de goede zorg waar ze van op aan kunnen, hoop ik dat we iets van hun zorgen kunnen verlichten.''
De nieuwe regels moeten in 2021 van kracht worden. ANP

Meer over:

problemen, #zorg
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

mhoek
mhoek18 feb. 2019 - 12:28

Dat is nu eens een positief bericht echter ik vertrouw dit soort berichten pas na de verkiezingen want veel is politiek getint en na de verkiezingen kan iedereen weer barsten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!