Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Langdurige zorg blijft beschikbaar'

04-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuisgang_verpleger_14.jpg
Iedereen die langdurige zorg in een instelling nodig heeft, kan daar de komende jaren terecht. In elk geval de komende jaren blijft er voldoende capaciteit, ook al gaan instellingen sluiten omdat mensen langer thuis blijven wonen. Dat concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit na een onderzoek naar de effecten van de hervormingen in de AWBZ (langdurige zorg).
Verhuizen
Het kabinet heeft afgesproken dat ouderen indien mogelijk langer thuis moeten wonen. Deze maatregel heeft direct effect op zorgaanbieders, omdat het aantal bewoners afneemt. Daardoor bestaat de kans dat bewoners moeten verhuizen naar een andere locatie of naar een andere zorgaanbieder, omdat hun zorginstellingen sluit doordat er te weinig mensen wonen.
Extra alert
De NZa waarschuwt dat er in vijf regio’s problemen kunnen ontstaan en de zorgkantoren - de instellingen die de contracten tussen instellingen en verzekeraars regelen - daar ,,extra alert’’ moeten zijn. Het gaat volgens de zorgautoriteit om de regio’s Arnhem, Amsterdam, Groningen, Midden-Holland en Utrecht.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!