Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Langdurige griepepidemie eindelijk ten einde

01-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griep ziek verkouden 930 520
Na twintig weken is de griepepidemie eindelijk ten einde. Daarmee duurde de griepgolf meer dan twee keer zo lang als gemiddeld. Gezondheidsinstituut Nivel maakte dinsdag bekend dat het aantal nieuwe griepgevallen twee weken achter elkaar laag genoeg was om de griepgolf officieel ten einde te verklaren.

Geen epidemie meer

Afgelopen week waren nog maar 24 op de 100.000 mensen geveld door de griep. Een week eerder stond de teller nog op 36. Er is sprake van een epidemie als meer dan 51 op de 100.000 mensen ziek zijn.
Gemiddeld duurt een griepepidemie ongeveer negen weken. De langste griepepidemie was die in de winter van 2014/2015, die 21 weken woedde.

Veel ouderen en jonge kinderen

Huisartsen zagen dit seizoen vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. Ook waren er de afgelopen maanden opvallend veel ouderen met longontsteking. Veel Nederlandse ziekenhuizen lagen hierdoor overvol met grieppatiënten.
Het Nivel baseert zich op cijfers van veertig huisartsenpraktijken. Lang niet iedereen met griep gaat naar de huisarts, maar de gehanteerde methode geeft wel een beeld en maakt vergelijkingen met andere jaren mogelijk. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!