Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Landelijke storing Vodafone inmiddels deels verholpen

12 okt 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
5G mast netwerk 1127

Sinds acht uur vanochtend kampt telecomprovider Vodafone met een landelijke storing. Sindsdien is het 3-, 4- en 5G netwerk verstoord. VodafoneZiggo heeft om elf uur laten weten dat de storing deels is verholpen. Om één uur vanmiddag heeft het bedrijf laten weten dat de situatie ongewijzigd is.

Gebruikers van het Vodafone netwerk kampten uren met een storing, waardoor het mobiele netwerk niet beschikbaar was. Diverse instanties, waaronder GGD’en, gemeenten, rechtbanken en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) laten weten dat ook zij minder bereikbaar zijn als gevolg van de storing. 

Storing deels opgelost

Om elf uur in de ochtend heeft de telecomprovider laten weten dat de storing deels is opgelost, maar nog niet volledig. Ook klanten van het dochterbedrijf Hollandsnieuwe ervaren storingen in het mobiele netwerk. 

“Situatie ongewijzigd”

Sinds één uur vanmiddag laat Vodafone via haar site weten dat de situatie ongewijzigd is. Het bedrijf geeft aan: “We werken hard aan een oplossing om het voor alle klanten op te lossen.”

Vooralsnog is niet duidelijk wat de oorzaak van de storing is.

Bron: ANP, VodafoneZiggo

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar