Kassa

Landelijk verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk

30-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk 1127
Consumenten mogen dit jaar al geen vuurpijlen en knalvuurwerk meer afsteken. Het kabinet zou hiertoe hebben besloten. Dat meldt de NOS op basis van Haagse bronnen.
Alleen een beperkt assortiment siervuurwerk – zoals fonteintjes, bepaalde sierpotten en groenbloemen – blijft toegestaan. Ook kindervuurwerk, sterretjes en knalerwten blijven te koop. Het besluit volgt op de onrustig verlopen jaarwisseling, waarbij doden vielen en politie en hulpverleners werden belaagd met vuurwerk. NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

endemion
endemion2 feb. 2020 - 19:12

Zucht en daar gaat weer een stukje vrijheid...

cjgk
cjgk31 jan. 2020 - 19:50

En waar denkt men al dat niet verschoten (bus)kruit , dan wel voor beschikbaar te willen houden?!  Het produceren van wapens voor zgn. defensie voorwendsels? Voor de gebrainwashte machthebbers (politiemacht) om ons (zie Frankrijk, Gilets Jaunes)  nog verder onder de duim te houden? Dacht het niet! gelukkig leven we in een nieuw decennium waarin voorgoed afgerekend wordt met onze slapende onwetendheid! Gele Hesjes ook al worden ze volledig uit dit door de elite gemanipuleerde fake nieuws (het NOS) weggefilterd, de opkomst groeit steeds meer!  

xandyra
xandyra31 jan. 2020 - 13:15

Om eerlijk te zijn gaat dit mij nog niet ver genoeg. Handhaving is er immers niet, dus wie controleert dit?? Men gaat en massa naar België en Duitsland om die troep daar te halen!! Een volledig verbod, dát zet zoden aan de dijk!! En dat is tenminste controleerbaar. Ik heb zo het vermoeden dat er wederom niks zal veranderen.....raddraaiers vinden hun methodes wel. Vind het wel triest voor al die mensen die wel netjes en humaan met vuurwerk omgaan, want die zijn er natuurlijk ook!! En die veroorzaken geen overlast, al zit een ongeluk er altijd in (vallen ook bij klussen in huis tenslotte).

Kassagebruiker
Kassagebruiker31 jan. 2020 - 12:35

De (democratische) meerderheid heeft besloten dat vuurwerk overlast is, dus besluit genomen. Er zijn talloze hulphond afhankelijken zeer blij mee zijn.

1 Reactie
cjgk
cjgk31 jan. 2020 - 19:39

O ja nog zo iemand die denkt dat die in een democratie leeft! Dat soort mensen geeft er blijk van al jarenlang onder een steen te hebben geleefd. Over democratie gesproken geef mij eens een duidelijk voorbeeld waar dit uit blijkt? Dan zal ik met tegen argumenten komen waaruit het niet blijkt!  De FVD is er niet voor niets, om dit soort mensen uit de door de mainstream media gedrogeerde coma te halen.

tweelingen
tweelingen31 jan. 2020 - 11:52

Gelukkig,nu kan ik rustig buiten lopen

1 Reactie
tenormin
tenormin31 jan. 2020 - 14:00

Daar zou ik me maar niet op verheugen. Alle verboden die er zijn worden overtreden dus ik denk dat er over 11 maanden veel illegale raketten de lucht in gaan! Geen handhaving natuurlijk. Te weinig mensen voor.

Magnum007
Magnum00731 jan. 2020 - 11:41

Wanneer houdt deze betutteling op?Zolang je alcohol mag gebruiken met oud en nieuw blijft agressie bestaan...Door deze maatregel gaan vuurwerkliefhebbers juist meer illegaal vuurwerk kopen.

directtrack
directtrack31 jan. 2020 - 11:41

Alleen binnenshuis afsteken toestaan met ramen en deuren gesloten. Dan heeft de liefhebber zijn eigen feestje en lost het probleem zich vanzelf op :-) oh, en metsel ook ff het schoorsteenkanaal van de houtkachel dicht.

1 Reactie
tenormin
tenormin1 feb. 2020 - 0:53

Dat is 7 jaar geleden bij ons in de flat gebeurd: binnen een raket afschieten. Gevolg was dat niet alleen dat huis in de fik stond maar ook meerdere flats. Hebben 5 dagen elders mogen verblijven. Nog steeds, geloof het of niet, rookschade, ook al was het schoongemaakt . Maar die man heeft 5 enkele reizen Afghanistan gekregen. Was opzettelijk gedaan: wilde een grotere flat. Heeft ie niet gekregen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!