Kassa

Landal weigert gratis kraanwater

02-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Kraanwater is goed voor het milieu. Toch verkopen restaurants, bungalowparken, evenementenlocaties vaak 'nee' bij een verzoek om een gratis glaasje kraanwater bij het eten. Meestal verkopen zij liever een (dure) fles 'bron'water. Maar, juist die flessen en het vervoer ervan is zo belastend voor het milieu. De Nederland horeca is dit wellicht niet bewust. Bovendien is het gewoon een stukje gastvrijheid. Daarom is Kassa een actie begonnen.
Kassa is dit keer undercover gegaan om uit te proberen of restaurants gratis water schenken. En helaas waren er nog steeds restaurants die dit niet deden.
U kunt zelf ook actie voeren. Als u ergens in een eetgelegenheid gratis kraanwater geweigerd wordt, laat dan een actiekaartje achter bij het afrekenen. Het personeel zal dit lezen en het restaurant kan zich aansluiten bij de actie. Omdat dit een publieksactie is, kan iedereen meedoen. Bestel het vel met kaartjes via gratiskraanwater@vara.nl.
Als eetgelegenheid kunt u ook meedoen aan de actie. Vraag de sticker aan en mail ons op gratiskraanwater@vara.nl. U plakt de sticker op en wij vermelden u op de Kassa-site .
Lees meer in ons Gratis
kraanwaterdossier en doe mee aan de actie.
Bekijk hier de lijst met
restaurants die meedoen en gratis kraanwater serveren.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!