Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Landal GreenParks krijgt een nieuwe eigenaar

15-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
550 keer bekeken
  •  
Landal Greenparks logo 930
Landal GreenParks krijgt een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse moederbedrijf Wyndham Worldwide verkoopt de uitbater van vakantieparken en de rest van zijn Europese divisie aan de Amerikaanse investeerder Platinum Equity.

Tientallen parken

Landal GreenParks exploiteert 86 parken in Nederland en landen als België, Duitsland, Zwitserland en Hongarije. Jaarlijks ontvangen die zo'n 2,8 miljoen gasten en die bezoekers brengen er ongeveer 14 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken circa 3000 medewerkers.
Met de deal is zo'n 1,3 miljard dollar gemoeid, omgerekend ruim 1 miljard euro. Samen met Landal GreenParks gaan ook merken als Novasol, Hoseasons, cottages.com en James Villa Holidays naar Platinum. Het is de bedoeling dat de hele transactie in het tweede kwartaal van dit jaar wordt afgerond. Wyndham kondigde in augustus al aan zich in twee aparte ondernemingen te splitsen. Vervolgens is gekeken wat de beste optie zou zijn voor de Europese divisie. Bij dat proces is de directie van Landal GreenParks ook betrokken geweest. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!