Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

LAKS krijgt 100 klachten per minuut

14-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scholieren_19.jpg
Examenscholieren hebben dinsdag opnieuw massaal geklaagd over de toetsen die zij moesten maken. Na het havo-examen Nederlands en vwo-examen scheikunde kwamen er tijdelijk ,,zo'n 100 klachten per minuut binnen'', zei een woordvoerster van het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS).
'Te weinig tijd'
Het scheikunde-examen was volgens de klagers erg moeilijk. Het LAKS gaat nu een aantal specifieke vragen uit dat examen onder de loep nemen, omdat die niet zouden kloppen. Het havo-examen Nederlands was erg lastig. Bovendien hadden leerlingen voor de samenvatting die zij moesten maken, naar hun mening te weinig tijd.
Het vwo-examen tehatex (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen) van dinsdagochtend was volgens klagers veel te lang, waardoor zij het moesten afraffelen.
Te weinig examens
Opvallende klachten waren er dinsdag ook. Zo klaagden leerlingen van een Zeeuwse school dat er daar te weinig examens waren afgeleverd, waardoor vijf leerlingen een half uur moesten wachten op de broodnodige kopieën. Een andere school bleek te weinig stoelen te hebben, waardoor examenklanten hun toets op een krukje moesten maken.
Binnen 1,5 dag kwamen bij het LAKS 18.000 klachten binnen. De woordvoerster erkende dat er ook scholieren zijn die klagen, omdat zij daarmee denken invloed te kunnen uitoefenen op de normering. Dat is echter een ,,illusie'', want de normering staat al zo goed als vast, zegt zij. ,,Het is niet zo dat er met elke 1000 klachten een tiende bij je cijfer komt.'' Slechts in bepaalde gevallen wordt de normering aangepast. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!