Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

LAKS bespreekt klachten met examencollege

12-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_studenten_03.jpg
Met een dikke stapel klachten schoof het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) maandagmiddag aan bij het College voor Examens en Cito om over de eindexamens te praten. ,,Op een aantal punten hebben we gelijk gekregen en wordt de beoordeling aangepast, bij andere punten wordt het nog in behandeling genomen’’, aldus Alderik Oosthoek van het LAKS.
Klachten
In totaal werd er de afgelopen weken 123.700 keer geklaagd over de examens. Koploper was het examen Duits voor vwo. ,,Dat examen was veel te lang volgens veel leerlingen.’’ Bij de vmbo’ers werd er het meest geklaagd over het examen Nederlands, dat was volgens hen veel te moeilijk. Op de havo was het vooral geschiedenis waar onduidelijkheid over was.
Aangepaste exameneisen
Woensdag en donderdag krijgen de 206.870 eindexamenleerlingen de uitslag. Oosthoek vreest dat het aantal gezakte leerlingen dit jaar een stuk hoger ligt. Dit jaar zijn de exameneisen aangepast; het gemiddelde cijfer van alle eindexamenvakken moet nu een voldoende (5,5 of hoger) zijn. ,,Er was in ieder geval veel meer stress dit jaar, merkten wij.’’
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!