Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lakeman: Duizenden mensen beduveld door DSB

13-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4790949.jpg
Zeker honderdduizend mensen zijn door Dirk Scheringa beduveld en belazerd.'' Dit zei Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed dinsdag op Radio 1, een dag nadat DSB Bank onder curatele is gesteld.
,,Wat hij heeft gedaan is immoreel, dat is hij al bijna zijn hele carrière'', meende Lakeman, die optreedt namens een groep mensen die vindt dat DSB hun onder valse voorwendselen te hoge hypotheken heeft verkocht. Op de vraag of Scheringa een slecht mens is, antwoordde Lakeman niet bevestigend. ,,Daarover geef ik geen oordeel; ik vind hem gewoon immoreel.''
Lakeman gaf aan door te gaan met zijn inzet voor de Stichting Hypotheekleed. De voorvechter van benadeelde DSB-klanten zei te beseffen dat andere mensen er met de val van DSB Bank minder goed vanaf komen. ,,Maar ik ben er niet voor het algemeen belang.'' Lakeman wil nu met een collectieve actie zoveel mogelijk geld veiligstellen voor de mensen die zich bij zijn stichting aanmelden.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!