Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Lagere btw op extra sloten tegen inbraak'

22-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inbraak_05.jpg
Mensen die extra sloten of ander materiaal aanschaffen om hun woning beter bestand te maken tegen inbraak, moeten daarvoor een extraatje kunnen krijgen. Zo zou de btw op inbraakwerende materialen omlaag kunnen.
Dat stelt de PvdA in vragen die de partij maandag stuurde naar de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid) en Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken). Met dit duwtje in de rug zouden meer mensen werk gaan maken van het beveiligen van hun huis.
Aangiftes
Aanleiding voor de vragen was een bericht dat het aantal aangiftes van (pogingen tot) inbraak en insluiping in juni en juli hoger was dan in dezelfde periode een jaar eerder. PvdA'ers Ahmed Marchouch en Jacques Monasch maken zich daar zorgen over. Ze vinden dat de overheid burgers kan helpen zelf hun verantwoordelijkheid te nemen.
Ongewenst
Ze noemen het ongewenst dat het veiliger maken van huizen door bezuinigingen onder druk staat, zoals het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid aangaf.
ANP

Meer over:

inbraak, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!