Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lager tarief rijbewijskeuring specialist

03-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
ogentest-letters-cijfers.jpg
Het tarief voor een rijbewijskeuring door een medisch specialist gaat omlaag. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft een basistarief vastgesteld van 78 euro, met ingang van 2014. Duurt de keuring langer dan een kwartier, dan komt er per kwartier 39 euro bovenop. De specialist moet vooraf aangeven of de keuring langer gaat duren dan 15 minuten.
Nu kan het nog voorkomen dat voor een keuring van 5 minuten honderden euro's wordt gerekend. De NZA heeft daarover veel vragen ontvangen.
Maximum basistarief
Het basistarief van 78 euro bevat 15 minuten voorbereidings- en rapportagetijd voor de specialist en 15 minuten voor de keuring. Een ziekenhuis mag voor de keuring minder dan het basistarief in rekening brengen, maar niet meer. De consument draait zelf voor de kosten op, omdat de keuring niet gedekt wordt door de zorgverzekering.
Tarief huisarts ongewijzigd
Het Centraal Bureau Rijvaardigheid bepaalt of een bestuurder een rijbewijskeuring moet ondergaan bij bijvoorbeeld een neuroloog, cardioloog of een psychiater. Het tarief voor keuring bij de huisarts blijft gelijk: 39 euro voor een keuring korter van 15 minuten en 78 euro voor een keuring langer dan een kwartier. Bron: Nederlandse Zorgautoriteit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!