Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lager loon alle topfunctionarissen overheid

17-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-euromunten-armoede_15.jpg
Vanaf januari 2016 gaan de topfunctionarissen in alle (semi-) publieke sectoren niet meer dan 179.000 euro bruto per jaar verdienen. Dit maximumbedrag gold sinds begin 2015 al, maar nog niet voor de topmensen in de zorg, woonsector en het wetenschappelijk onderwijs.
In deze drie sectoren moesten eerst nog andere, lagere schalen worden vastgesteld. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) laat dinsdag aan de Tweede Kamer weten dat de Wet Normering Topinkomens (WNT) binnenkort ook voor hen geldt.
De maatregel geldt voor nieuwe benoemingen. Voor de huidige bestuurders in de overheidssector met een hoger topsalaris geldt een overgangsrecht. Hun loon wordt de komende jaren in fases teruggebracht naar maximaal 179.000 euro, evenveel als een ministerssalaris.
Voorheen mochten publieke topmensen nog 130 procent van een ministerssalaris verdienen. Dat werd in 2015 verlaagd naar 100 procent.
De WNT wordt later verder uitgebreid zodat nog meer medewerkers een lager maximumloon ontvangen.
ANP

Meer over:

overheid, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!