Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Lage pakkans voor appende automobilist'

03-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_autostuur
De politie houdt in Nederland weinig gerichte controles om automobilisten te betrappen die bellen of appen achter het stuur. Dat blijkt uit een rondgang van het AD langs tien regionale eenheden van de politie.
Vier eenheden lieten weten wel eens gerichte controles te hebben gehouden. De andere politie-eenheden controleren incidenteel of nemen de controles mee in de surveillance op de weg.
Het aantal boetes voor bellen of appen achter het stuur loopt al jaren terug. Zo gaf de politie in 2010 nog 140.000 mensen een bekeuring omdat ze achter het stuur met hun telefoons in de weer waren. Dat aantal daalde vorig jaar naar 33.000, becijferde de krant.
,,De pakkans is bijna nul'', zegt oud-verkeersofficier van Justitie Koos Spee in het AD. ,,Kijk om je heen. Op de weg zie je voortdurend mensen bellen en sms'en. Vooral dat laatste is levensgevaarlijk, omdat je ogen niet meer op de weg zijn gericht.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!