Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lage energieprijzen deren winst Eneco niet

05-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eneco_01.jpg
Energiebedrijf Eneco heeft zijn winst in de afgelopen zes maanden ondanks de gedaalde energieprijzen nagenoeg op hetzelfde niveau weten te houden. De lagere inkomsten door verkoop van stroom en gas werden grotendeels gecompenseerd doordat de inkoopprijs ook daalde.
Efficiencyverbeteringen
Bij de verschillende onderdelen van Eneco verdwenen het afgelopen halfjaar tweehonderd banen. Daarbij ging het volgens een woordvoerder voornamelijk om efficiencyverbeteringen via natuurlijk verloop en niet om grote reorganisaties.
De omzet daalde met 12 procent naar 2,1 miljard euro. Onder de streep bleef daarvan 139 miljoen euro over, tegenover 144 miljoen een jaar eerder.
Uitdagende marktomstandigheden
Eneco waagt zich niet aan een concrete vooruitblik op de resultaten voor het hele jaar. Het bedrijf spreekt van ,,uitdagende marktomstandigheden" en bereidt zich bovendien voor op de splitsing in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!