Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lachgas zorgt voor tientallen doden en gewonden

02-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
geluk glimlach lachen 930

De laatste jaren zijn er tientallen doden en gewonden gevallen bij verkeersongelukken waarbij lachgas in het spel was. Bij 63 dodelijke ongevallen en bij 362 ongevallen met (ernstig) letsel werd lachgasgebruik geconstateerd. Dat meldt de NOS op basis van een inventarisatie van de politie. Kassa waarschuwde in 2016 al voor het toenemende gebruik van lachgas

Uit de gegevens blijkt dat er de afgelopen drie jaar bijna 1800 ongevallen zijn met lachgas. Het gaat naast ongelukken met doden en gewonden ook om ongelukken met aanrijdingen en blikschade. 2020 steeg boven alle andere jaren uit, maar het lijkt erop dat dit jaar het aantal net zo hoog wordt.

Overige incidenten

Andere overtredingen die regelmatig voorkomen in combinatie met lachgas, zijn rijden onder invloed (1099 incidenten), agressief of onveilig rijgedrag (502 incidenten) en rijden zonder geldig rijbewijs (449 incidenten).

Bekijk hieronder het Kassa-fragment over de populariteit van lachgas

Meer over:

ongelukken, lachgas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!