Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Laatkomers houden vlucht niet meer op

27-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bagage trolley 930x520
Ruimbagage van passagiers die niet komen opdagen bij hun gate, hoeft binnenkort niet meer uit het vliegtuig te worden gehaald. Schiphol investeert in geavanceerde 3D-scanners om de koffers te controleren. Dat maakt een wettelijke uitzondering mogelijk.
No-shows
Dat bevestigt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid tegenover De Telegraaf. Urenlange vertragingen door zogeheten ’no-shows’ bij het instappen zijn volgens de woordvoerder vanaf 2019 verleden tijd.
Europese veiligheidsregels
,,De Europese veiligheidsregels schrijven luchtvaartmaatschappijen voor dat ze geen koffers mogen meenemen van passagiers die niet aan boord zitten. Dit om het risico van een aanslag te verkleinen. Die bagage moet dan eerst in het ruim opgezocht en verwijderd worden, voordat er mag worden vertrokken. Dat kost veel tijd'', aldus de NCTV.
Alleen als de screening van koffers technisch wordt verfijnd, kan de minister volgens de zegsman vrijstelling geven om op Schiphol onbegeleide bagage in vliegtuigen toe te staan.
Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!