Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Laat pensioenfondsen staatsrisico overnemen'

12-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_geld2_04.jpg
De grootste pensioenfondsen van Nederland en van enkele multinationals zijn bereid het overheidsrisico op schadeclaims over te nemen, als het kabinet een nieuw pensioen met meer beleggingsvrijheid zou invoeren. Zelf wilde het kabinet dat risico niet nemen, uit vrees voor de gevolgen van rechtszaken.
Brief
Dat meldt het NRC op basis van een brief uit februari van voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversvereniging VNO-NCW namens de fondsen aan premier Mark Rutte en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). De fondsen willen meer beleggingsvrijheid om hogere rendementen te halen. Om het kabinet te overtuigen het plan aan te passen, willen ze de claimrisico's overnemen. Het gaat om ambtenarenfonds ABP en Zorg en Welzijn (PFZW) plus de bedrijfsfondsen van Shell, Unilever, KPN en het Pensioenfonds Werk en (re)Integratie. Samen vertegenwoordigen ze de helft van het pensioenvermogen.
ANP/NRC

Meer over:

pensioen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!