Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Laagsteprijsgarantie is in de meeste gevallen lariekoek'

30-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1719 keer bekeken
  •  
Hoogvliet actiestraatkopie

© Hoogvliet

Je ziet ze vaak op TV: supermarkten die hun producten aanprijzen als de allergoedkoopste. Dat is niet altijd terecht, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. Ze wil dat de bedrijven stoppen met het gebruik van deze laagsteprijsgarantie. 
In Nederland garanderen acht supermarkten de laagste prijs. Volgens de Consumentenbond is dat in alle gevallen ten onrechte, omdat er uitzonderingen of beperkingen aan kleven. In sommige gevallen is het zelfs onjuist.

'M.u.v de vakantieperiode'

De laagsteprijsgarantie wordt niet alleen door supermarkten gegeven. Ook reisorganisaties pronken er ten onrechte mee. Zo sluit Corendon reizen in de vakantieperiode uit en kent Sunweb een uitzondering voor het wintersportseizoen. Transavia garandeert de laagste prijs alleen voor reizen die langer dan twee maanden van tevoren worden geboekt.
De laagsteprijsgarantie geldt ook niet voor aanbiedingen. Dat terwijl een groot deel van de reizen 'in de aanbieding' is. Bij Sunweb is dat in 66 procent van de gevallen zo.

Stoppen

De bond heeft het onderzoek bij de Autoriteit Consument en Markt ingeleverd. Het hoopt dat de waakhond de bedrijven dwingt om te stoppen met de garanties. Drie aanbieders (Dirk, Hoogvliet en Sunweb) hebben dat al beloofd. Corendon schrapt de uitzondering voor reizen in vakantieperiodes.
Bron: De Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!