Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KWF heeft sterkste reputatie

20-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
341 keer bekeken
  •  
kwf 930x520
Van alle goede doelen heeft KWF Kankerbestrijding het sterkste imago onder de Nederlandse bevolking. Het Rode Kruis en de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) staan op plaats twee en drie. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van merkenonderzoeksbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 2000 Nederlanders.
In eigen land
Ook het Wereld Natuur Fonds, CliniClowns, de Hartstichting, UNICEF en Artsen zonder Grenzen scoren goed op het gebied van reputatie. Volgens de onderzoekers hebben goede doelen die zich richten op het verbeteren van de situatie in eigen land ,,duidelijk een streepje voor'' bij de gemiddelde Nederlander.
De sterke positie van KWF Kankerbestrijding heeft de organisatie te danken aan een combinatie van angst en vertrouwen, verklaart de merkadviseur. ,,Iedereen kent iemand in zijn omgeving met kanker, waardoor de angst voor de ziekte groot is'', aldus Hendrik Beerda.
Vluchtigelingenhulp
Opvallend is dat donateurs internationale hulporganisaties het minst vertrouwen bij de besteding van hun geld. Toch hebben die hun positie, na jaren van daling, wel weten te stabiliseren. ,,De vluchtelingencrisis heeft de noodzaak van internationale hulp weer tastbaar gemaakt'', stelt de merkenonderzoeker.
Ook de slechte reputatie van natuurorganisaties valt op. ,,Terwijl natuur en dieren warme gevoelens opwekken bij mensen, hebben de meeste natuurorganisaties een weinig sympathiek en zelfs enigszins arrogant imago. Dit imago keldert al jaren zodat een verdere daling van hun donateursbestanden waarschijnlijk is.'' ANP.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

manwijf
manwijf22 jul. 2016 - 12:49

Goede doelen zijn vooral goed voor zichzelf! Dat geldt ook voor KWF.  Dat nep keurmerk vh CBF ten spijt doen zij het echt niet beter of transparanter dan al die andere boevenbendes. We mogen al blij zijn als 50% van al het geld dat opgehaald wordt, daadwerkelijk gebruikt wordt voor onderzoek en behandeling. Geloof het maar niet. Google er maar eens op. Het is nog veel erger dan je vermoedt. Komt nog bij, dat ALS er al nieuwe medicijnen en/of behandelingen komen ZE VEEL TE DUUR ZIJN en we ze daarom NIET krijgen. Liever blijven ze maar aanmodderen met behandelingen, chemo's etc. waarvan ze al lang al weten, dat het u niet gaat helpen. Maar waar ze natuurlijk wel lekker veel aan verdienen. Vraag u af waarom de overheid hier niets aan doet. Of dacht u soms dat ze dat niet wisten? Hoor ik daar het KWF lachen om zoveel dommigheid in NL?

fpo
fpo20 jul. 2016 - 18:58

Het hele gebeuren achter de onderzoeken van kanker is één criminele bende! Big Pharma verdient hier miljarden aan, terwijl er allerlei andere middelen in de handel zijn, of in de handel gebracht kunnen worden (ware het niet dat die juist door Big Pharma worden getorpedeerd, omdat ze hun zakken er niet mee kunnen vullen). Bijna ALLE onderzoeken zitten met valse conclusies en doortrapte leugens in elkaar om de middelen van Big Pharma maar aan de zieke mens te kunnen slijten. Het is schandalig dat ook de KWF daar geen of bijna geen onderzoek naar doet om die criminele praktijken buiten dezche deur te houden. Chemo? Dat is het ergste gif dat je een zieke maar kan toedienen. Bestralingen? Idem dito met 1000 sterretjes! Deze peperdure behandelingen zijn de zakkenvullende producten waar Big Pharma elke arts mee erin wil luizen met hun leugenverhalen over de zogenaamde testresultaten van die giftroep. Lees het boek "Medicijnen" maar eens van de Deense hoogleraar Götszche die hier uitgebreid over geschreven heeft, dan sla je steil achterover wat je leest!

ellobo64
ellobo6420 jul. 2016 - 13:15

Als nu ook de vet betaalde Directeuren hun verantwoordelijk nemen en een normaal salaris accepteren dan zal het KWF en Rode Kruis laten zien dat zij er zijn waarvoor ze zijn opgericht, en niet collectes houden door lieve mensen die dat Pro Deo doen en door weer en wind langs de deuren gaan, terwijl de Directie van deze doelen prinsheerlijk achterover leunen en kijken naar de opbrengsten.

1 Reactie
jhah01
jhah0120 jul. 2016 - 13:47

Niets geven zolang deze "Zakkenvullers" nog de zakken vullen!!

marleenvanh
marleenvanh20 jul. 2016 - 12:34

Nou bij mij niet. Al die 'goede' doelen die dierproeven doen of ondersteunen IK SCHIJT ER OP. Test lekker op die zieken zelf. De lusten dan OOK DE LASTEN en laat de dieren met rust. Geen CENT voor onderzoek waar dierenleed aan kleeft.

1 Reactie
manwijf
manwijf22 jul. 2016 - 13:08

Als je wilt dat we je reactie serieus nemen, moet je alleen proberen om andere bewoordingen gebruiken. Door te schelden en asociale taal te gebruiken diskwalificeer je jezelf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!