Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KWF collecteert met mobiel pinautomaat

30-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kwf_01.jpg
Collectanten van KWF Kankerbestrijding krijgen binnenkort een moderne 'collectebus' mee. Ongeveer 20 collectanten worden vanaf 3 september uitgerust met een mobiel pinautomaat, zodat mensen die geen cash geld in huis hebben, een bijdrage kunnen pinnen.
Ongebruikelijk
KWF Kankerbestrijding werkt bij deze proef, die in Utrecht wordt gehouden, samen met Maestro, zo lieten beide partijen donderdag weten. Het is in de wereld van de goede doelen tot op heden niet gebruikelijk dat op deze manier wordt gecollecteerd.
Volgens de organisaties krijgen collectanten steeds vaker te horen ,,dat er geen contant geld in huis is”. Bovendien zou hiermee de veiligheid tijdens het collecteren toenemen, ,,aangezien contant geld overvalgevoelig is’’.
Effectiviteit gecheckt
Een woordvoerster van KWF hoop met de proef in Utrecht te weten te komen of dit een effectieve manier van collecteren is en of mensen deze manier makkelijk vinden of juist té dwingend.
Collectanten uitrusten met een mobiel betaalautomaat is volgens haar een prijzige aangelegenheid; daarom wordt er in goededoelenland nagedacht over manieren waarop bijvoorbeeld gezamenlijk dit soort apparaten kan worden aangeschaft.
De collectanten met de pin in Utrecht worden niet alleen langs de huizen gestuurd, maar zullen ook in het Utrechtse uitgaansleven collecteren. ANP

Meer over:

pin, kwf, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!