Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kwart van consumenten wil extra geld

30-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinautomaat_46.jpg
Een flink aantal consumenten is met de oud en nieuw-inkopen voor de deur van plan extra geld uit de pinautomaat op te nemen als gevolg van de staking bij geldtransporteur Brink’s. Dat blijkt uit een poll van De Telegraaf.
Vrees voor lege geldautomaten
Ruim een kwart (26 procent) van de 1300 deelnemers zegt extra geld te gaan pinnen uit vrees voor lege geldautomaten. Bijna de helft (48 procent) blijft kalm en zegt toch al bijna alles elektronisch te betalen.
Pinautomaten Rabobank niet bijgevuld
De afgelopen dagen hebben geldlopers van Brink’s gestaakt. Daardoor konden vooral geldautomaten van Rabobank niet bijgevuld worden na de drukke kerstdagen. Rabobank liet maandagavond weten dat inmiddels 415 van de 2300 geldautomaten leeg is.
Brink’s vroeg de rechter maandag in een kort geding tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen de stakingsactie te verbieden. Volgens de directie dreigt het bedrijf erdoor om te vallen en kleven er grote veiligheidsrisico’s aan. ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!