Kassa

Kwart ouderen twijfelt over vaccinatie tegen coronavirus

13-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
vaccinatie prik corona 1127
Een meerderheid van de ouderen, zo'n 65,5 procent, wil zich direct laten vaccineren als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is. Er bestaat daarnaast wel veel twijfel, zo'n 27,2 procent van de ouderen wil zich niet direct laten vaccineren. 7,3 procent geeft aan het nog niet te weten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 521 leden van het ouderenpanel van het Nationaal Ouderenfonds.
Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen eerder geneigd zijn een vaccin te nemen (70,4 procent) dan vrouwen (62,1 procent). Oudere mensen laten zich ook liever vaccineren. 44,9 procent onder mensen jonger dan 65 jaar tegenover 75 procent onder 85+'ers. Verder zegt 72,3 procent van de mensen die zichzelf als risicogroep zien, zich te laten vaccineren.

Vaccin voor ouderen

Wanneer een vaccin beschikbaar is, is het niet meteen voor iedereen te krijgen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat er goed moet worden nagedacht welke mensen en bevolkingsgroepen als eerste het vaccin krijgen. Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, zegt dat ouderen grotere gezondheidsrisico's lopen en ze hoopt dan ook dat een groot deel van de eerste vaccins aan ouderen wordt gegeven.

Meer over:

vaccin, coronavirus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Leonard J M
Leonard J M13 nov. 2020 - 20:11

Hoop dat de ouderen dit lezen want dan gaat het percentage een heel stuk lager. https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/11/13/stortvloed-aan-bijwerkingen-coronavaccin-niet-bij-te-houden/

1 Reactie
ErikMH
ErikMH13 nov. 2020 - 22:55

Kijk eens aan, daar is 'ie dan, de fabeltjesfuik! Vol met verwijzingen naar Farmers Defense Front, Lange Frans, klimaatontkenners en een arts die gelooft dat Trump gewonnen heeft. Het was te verwachten, de trollen slapen nooit!

ErikMH
ErikMH13 nov. 2020 - 18:40

Waar halen die skeptici hun wijsheid vandaan, uit hun fabeltjesfuik? Er is onderzoek gedaan onder een massa proefpersonen, dit wordt gecontroleerd door kritische wetenschappers en dan komt tante Klazien uut Zalk even vertellen dat het allemaal bedrog is?! Ik laat me wel vaccineren om mezelf en anderen (!) te beschermen. De risico’s van een Corona besmetting zijn echt veel hoger dan de kans op een zeldzame bijwerking van een vaccin.

2 Reacties
johanna66
johanna6614 nov. 2020 - 12:30

Ouderen, behoor ik ook toe, hebben veel meer ervaring en in het verleden zijn er desastreuze vergissingen geweest met zgn. veilige vaccins. Softenon is het eerste wat mij te binnen schiet. Maar er zijn er veel meer geweest. Toevallig de docu gezien gisterenavond op Canvas over de werkwijze van Big Pharma? Ik raad het je aan. Niks menslievendheid, gewoon veel poen waar het om draait. Ben je de eerste? Dan kan je een smak geld tegemoet zien, miljarden en miljarden. Pfrezer (volgens mij spel ik de naam niet goed) waar onze vaccins vandaan komen hebben in 20 jaar 21 processen aan hun broek gehad. Moet ik daar vertrouwen in hebben?

johanna66
johanna6614 nov. 2020 - 12:42

Zeker nooit gehoord van die "kritische wetenschappers" die later blijken op de loonlijst te staan van Big Pharma. ? Die snijden echt niet in eigen vlees. Volkomen neutrale en objectieve wetenschappers zijn er helaas niet zo veel.

tenormin
tenormin13 nov. 2020 - 13:35

Ik geloof er niets van dat er nu ineens een vaccin uit de lucht komt vallen. Normaliter zijn daar jaren voor nodig en nu ineens: binnen een jaar? Ik mag dan 80 zijn maar ik laat me echt niet inenten.

Peter van der Zanden
Peter van der Zanden13 nov. 2020 - 11:50

Laat eerst het Koninklijk huis en alle ministers maar eens een prikkie halen. Dan kunnen we zien wat de gevolgen over 1 jaar zijn.

1 Reactie
P.
P.13 nov. 2020 - 13:20

Ben bang als hun het publiekelijk doen dat ze worden gevaccineerd met een placebo om ons te overtuigen het wel te nemen.

P.
P.13 nov. 2020 - 11:48

Nu ben ik 62 jaar en behoor op zeker tot een risicogroep maar laat mij niet vaccineren.

Nico van de Water
Nico van de Water13 nov. 2020 - 10:59

Iedereen kijkt vol verwachting uit naar een vaccin tegen Covid-19. Maar zelf heb ik niet de behoefte om als proefkonijn van Big Pharma te functioneren. Gaat Big Pharma mij dan een volledig compenseren bij bijwerkingen van een dergelijk vaccin (ziekte, arbeidsongeschiktheid of nog erger)?? Nee dus!

johanna66
johanna6613 nov. 2020 - 10:56

Hoe kan ik een vaccin vertrouwen dat is ontwikkelt in recordtijd door een Fharma reus die alleen uit is op geld,........ veel geld. De mens interesseert ze geen enkele moer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!