Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kwart jongvolwassenen heeft cryptomunten

29-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
579 keer bekeken
  •  
ethereum cryptomunten bitcoin cryptovaluta 1127

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en Rabobank melden dat ruim een kwart van de jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar cryptomunten bezit. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1500 mensen. Een derde heeft traditionele investeringen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat het vaker mannen dan vrouwen zijn die de cryptomunten hebben. Meestal hebben zij ook spaargeld. Toch investeert een tiende van de jongvolwassenen terwijl er geen spaargeld achter de hand is voor noodgevallen.

Verschillen zichtbaar

Mensen met een grotere financiële buffer investeren vaker in traditionele vormen van beleggen. Volgens het onderzoek hebben die mensen vaker een hoog inkomen en een hogere opleiding. Mensen die alleen in crypto’s investeren hebben doorgaans minder vermogen. 

Meestal voor de winst

Maar liefst 85 procent geeft aan te beleggen voor rendement en vermogen. De helft van mensen benoemt investeren leuk te vinden. In slechts een tiende van de gevallen wordt geïnvesteerd omdat mensen beleggingen hebben gekregen van ouders of verzorgers. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!