Kassa

Kwart hotels heeft last van Airbnb

12-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
airbnb-930x520
Bijna een kwart van de hotels geeft aan vorig jaar last te hebben gehad van concurrentie met Airbnb en vergelijkbare sites als Homeaway en Wimdu. Vooral hotels met tussen de twintig en honderd kamers zeggen in een enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de concurrentie te hebben gevoeld.
Bungalowparken
Campings (6 procent) en groepsaccommodaties (4 procent) merken nauwelijks iets van woningverhuur. Een op de acht bungalowparken zegt nadelige gevolgen van de extra concurrentie te hebben ondervonden.
Regionaal
Ook regionaal zijn er grote verschillen. In Maastricht heeft 36 procent van de aanbieders van slaapplaatsen last gehad van de concurrentie van particuliere woningverhuur, net iets meer dan in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Voor heel Nederland gaat dit om 16 procent. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

schaapadm
schaapadm12 jul. 2017 - 13:08

lijkt mij erg lastig meetbaar. Er zijn nogal wat mensen die helemaal geen hotel zouden boeken als er geen airbnb zou zijn..In een airbnb ben je veel vrijer in je gaan en staan als in een hotel. Het lijkt me een beetje hoog inzetten/veel klagen om te proberen hier wat aan te (laten) doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!