Kassa

Kwaliteit studies Inholland weer voldoende

28-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_inholland_03.jpg
De twee in opspraak geraakte opleidingen MEM en CE van hogeschool Inholland zijn weer op orde. De accreditatie van deze studies van de hbo-instelling hoeft daarom niet ingetrokken te worden, heeft het ministerie van Onderwijs op advies van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) laten weten.
'HBO-onwaardig'
De Onderwijsinspectie bevond in de zomer van 2011 vier opleidingen van Inholland zo ondermaats dat ze ‘hbo-onwaardig’ waren. Het ministerie begon daarop een procedure om de accreditatie die iedere opleiding nodig heeft, in te trekken. Twee van de opleidingen waren vorig jaar weer voldoende, de laatste twee - Commerciële Economie en Media en Entertainment Management - zijn dat nu weer.
Accreditatie voor zes jaar
De NVAO geeft de nieuwe accreditatie voor 6 jaar. Na 3 jaar vindt een tussentijdse evaluatie plaats. Een bewuste keuze, zegt Inholland-voorzitter Doekle Terpstra . ,,De kwaliteit moet boven iedere twijfel verheven zijn.’’
Afstudeerscripties weer voldoende
De NVAO beoordeelt iedere opleiding op 16 verschillende punten. Bij de twee onvoldoende opleidingen zat het probleem bij de afstudeerscripties. De beoordeling daarvan was eerder hbo-onwaardig, de andere 15 punten waren wel al op orde.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!