Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kwaadaardige software op Apple Macs

07-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Apple Safari 930 520
Apple Mac-gebruikers zijn het afgelopen weekend slachtoffer geworden van 'ransomware'. Deze zat verscholen in de officiële versie van het veel gebruikte bittorrentprogramma Transmission voor OS X-apparaten. Het komt zelden voor dat Apple-producten worden misbruikt door dit soort kwaadaardige software.
De ransomware 'KeRanger' zat verstopt in versie 2.90. Transmission wordt gebruikt voor het peer-to-peer downloaden van software. Apple heeft zondag maatregelen genomen om verspreiding van de ransomware te voorkomen, nadat het virus vrijdag jl. was opgedoken. Transmission heeft de besmette versie van zijn site www.transmissionbt.com verwijderd. Versie 2.92 verwijdert de ransomware.
Ransomware 'gijzelt' de computer van de gebruikers. Deze wordt pas weer vrijgegeven als er geld is overgemaakt. Onduidelijk is hoeveel klanten van Apple daadwerkelijk zijn getroffen.

Meer over:

apple, virus, ransomware
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!